Followers

Tuesday, October 19, 2010

sumpah takot!!!

aku rase smpi skang aku mengigil lagi kot.... cerite nye cenggini

umah aku ade sekor kucin.. mak aku panggil die miang...tapi die selalu dtang umah kiteorg bawa kawan2 die.. kadang2 dua ekor.. kadang2 3 ekor.. x kisah la kan.. berkat kate orang..

tapi tadi.. si miang g bilik air.. nak g minum la.. sekor kwan die ikot gak.. bese miang minum air kat atas lantai toilet jerk... padahal air dah ready kat lua umah.. name ponmiang kan.. menggatal jerk la die nak minum air dalam toilet.

yang bengap nyer.. kawan die pak cik itam tuh g ikot minum air dalam toilet. paling bengap.. die g lompat ats kolah umah aku tuh.. sumpah terjatuh dlam kolah... aku mula2 dengar gak bunyi bising, tp x pasan mende ape.. bile aku tgk miang dok sebok2 tgk dlm kolah baru aku pasan pak cik itam lemas..

SUMPAH AKU X TAU NAK BUAT APE2..

dah le aku sorang, pak, mak, adik2 kakak sume x derk, aku kol kak aku x jawab.. kol mak aku kat kmpg... mak aku kate bg penyapu kat die.. bia die naik gune penyapu... aku bg lah.. tapi die x reti naik.. haa takot..

ape aku buat. pejam mata.. try pegang badan die.. pastuh tarik naik atas.. tapi pak cik iatam dah lebik.. seb x mati.. fuh sumpah .. aku x bnerani la buat mende2 cm ni.. im not animal rescuer ... takOtt..... and now my hand still shivering siot... takott..heehehhehe..


bile aku dh selamat kan die.. die x ckp mekasih pon.. tp muke die aku tau... mimik muke die says samoething .. macam thnx dude.. wakakak..

may ALLAH bless me.. haa... len x aku x nak dok umah tyme mende2 pelik jd cm ni.. ;(

4 comments:

y@n@ M!B said...

hehe kamu takut kucing kah?? uish kalo sy pon gigil gakkk...bkn gigil tgk kucing tu nk mati..tp gegel sbb kena pegang bdn dia yg berbulu dan basah...?? O_o'

aku said...

saye x takot kucing.. cume x sanggup tgk die tgh lemas2... struggle him slef utk hidop.. arghh x sanggup tgk..

MyeAqma said...

weyh giler k0!!!
apsal k0 x selamatkan dia cpt2?
dh tu mati ke x ni???
sian dia...

aku said...

die x mati.. wei aku nak selamatkn die cam ne.. sbb aku pon takot tgk muke die.. tp alhamdullillah selamat.. tapi aku takot gile la.. sbb aku jd x lalu nak buat something.. arap2 kurus.. wakakak