Followers

Friday, June 22, 2007

sakit ati..

eii btOl lah kate mahadir..melayu mudah lupe..
mencik aku ngan perangai matt..
dulu time nak masuk mmu dulu......poyoss jerk kate nak blaja btol2,....spm lingkup so dah tersedar...klass br start 1 minggu..just imagine 1 week only dah give up...

ah aku malass nak kate ape lagih..just give him last advices..pastuh aku bla cam tuh jerk.. :) bukan face to face lah...chat kat ym,..

semudah tuh ke kite berubah hati... (<--- hari nih aku kate org..x mustahil..lagi bebrapa hari aku pon akan kate cam tuh..

ya ALLAH..jgn lah ubah hati aku..plz let me be humble 4 whole my life.. aku x nak..n aku takut ..suasana akan buat kite berubah..kawan faktor utama..yang membina..atau yang merosakkan...?? kite yang pilih rite...?

aku x derk lah marah sgt..cume aku rase kesian kat matt...budak tahfiz...tp hampir tecemar...aku sebagai kakak...(cos aku lagih tua dr die...) aku cuma nak nasihat kan die jerk..aku x nak die lari dr landasan.. b ur self..pedulik kan kate2 yang merosakkan kite..x kan x de prinsip idop kot..???

matt ...ubah le...somoga ko dirahmati ALLAH selalu.. begitu juga aku.. :(

8 comments:

Hannan said...

it's hard to tell other what to do... setengah org kate, "bior jer la .. budak2 mmg camtu.... ". Setengah org kata... " budak2 ni.. kene ajar betul2.. baru jadi org... ".... walau ape pon org kata.. just do whatever u think is the best!!! Jom Main futsal!

tic said...

hannan thnx erk.. mmg klu ikot org kate..smpi bebile pon kite dok takat tuhh jerk..klu org bg advices yang mmbntu..xpe lah..klu yang menghancurkan cam ne..? heheh...bleh jer futsal.. :) teror nih.. <----

Anonymous said...

apa kita nak jadi terpulang pada kita.. kita kna tabah dan kuatkan hati dan iman.. jdn mudah give in je.. step nak tunjuk brani lak tu..nnt dah jatoh kesal pulak.. biar org tgk kita penakot asalkan tuhan tgk kita brani and jujur.... mmg ssh nak tukarkan org tapi it is gud to have someone that constantly by our side.. jadi kalau kita salah jalan ada org tunjukkan.. kalau boleh , be close to him jadi dia tak sst.. well.. follow ur heart tic.. heart will know..

-huda- (http://our-ansh.blogspot.com)

tic said...

huda...tic bukan pe...kesian..i knw him since 2005...rase nye dah kenal gak le perangai die..sayang klu die terbabas.. :) hai... ALLAH knws why rite..? hai matt..

iEn said...

one day dia sedar jugark tuu.. lagik ningkat dewasa, pasti ade kesedaran dlm dirinyee.. cam aku ni.. dulu belajor bukan main nakal.. la ni dah besaQ lebaQ.. huhu air mate jatuh berderaaai wekekekeke

einn said...

yeah that's rite...but i scared if t too late... tp bia lambat dr penah kan..insyaALLAH..doakn erk..

MZ said...

segala-gala nya soal hati. apa yang kita hendak sebenarnya.
tapi kenkadang kita akan tershashul.
adalah sgt penting punya seseorang yang brani tampil menasihatkan.
beruntung si matt punya seseorang itu.
moga seseorang tu tak jemu dan tak akan givap on him.
setelah jatuh mesti brani untuk bangkit semula.
senjata terakhir ... berdoa moga di lindungi dan di rahmati ..

mz said...

huhu..sungguh mendalam kata2 mz...? dulu mmg amik cos kaunsling ke..? well ntah leh tak tau dah nak ckp cam no..nnt klu de masa ingat nak jumpe die gak..insyaALLAH.. :)