Followers

Wednesday, April 15, 2009

dah beso nak jadi ape.?

dulu time kite kecik org sokmo tanya dah beso nak jadi ape.. tak de kejadah nye time tua cenggini nak tanya agih tak gitu...? dulu aku nak jadi ape erk.. aku nak jadi lawyer.. tp ayah tak kasik.. katenye takut aku tegakkan benang yang basah mgkn sbb kecik2 akukuat mebebel klah atok yang nyanyuk lapan buah umah dr hulu.. jadi aku dalam sedih cancel gak la.. padahal hati terluka...pastuh aku menanam azam cita semangat yang kobar2 bagai bendera kene angin lagaknya.. aku nak jadi arkitek mmg aku arap sgt lah.. aku dah pk, abis spm aku akn smbg blaja kat dublin angan tinggi aje aku nih ye mmg itu lah. btOl tanpa selindung aku menggangguk pale aku..tapi sayang aku sangka nasi panas sampai abis upenye die sejuk gak time tgh melahap.. x pe aku redho..?nape tak jd..? time spm aku tak amik seni lukis

jadi aku kerap tanya .. kat mane mase depan aku.. bidang yang aku ceburi skrg tak penah lagsg aku arapkan..tp aku agak pelik arr even tua xbangka cenggini pon org still tanya ape yang aku nak jd bile tua atau nak kerja ape nnt? aku cakap jerk aku nak ganti zeti aziz.. jadi gabenor lah. keje mesti class bia dlm class aku org terakhir.. muahahaha


tbe2 aku tingat kat cita2 aku.. aku nak ke luar ngr.. alah cam bese owang putih slalu sbOt tuh.. obersi...aku nak idop di sana..------> yang ada pat musim tgu aku.. men salji,luruh,summer n satu agih ape lupe la plak...aku nak futher aku nye study disana...aku abaikan rase cinta dan fitrah manusia untuk berkeluarga..aku pejam mata..eii gelap la plak sedihh ooooo...tp sume tuh hanya angan tak sudah .. tau tak aku yang semangt bekobar2 ati dan pasan.. bleh kate bj dah siap packing.. muahahaha..tipu lah tuh... x kan bj dah kemas plak kan.. tgal nak tarik beg cam AF jerk.. utk ke airport.. tiket pon xderk.. ..bleh plak dan2 kate adik aku lak yang kesana...aku tak tau la klu mesir tuh ade pat musim..ntah aku tak amik pot pon.. mak ayah aku selalu lah kesana.. aku..???? haram jadah lgsg xpnh.


oOoo mentang2 aku nih blaja bodo x bp nak bijak korg buat aku cm nih erk.. xper.. aku redha.. adik aku ckp..nnt kite blaja same2 erk kat sane ( obersi lah ) .. aku kate x yah arr ko g dulu.. aku x grad pon agih.. pastuh die jawab ..oo ok x pe akak ( die pgl die kakak walau die adik aku) tgu ko kat sane.. pastuh aku ckp x yah la .. ko concentrate jerk kat study ko...tibe2 aku jd sebak.. aku malas nak tiyok ...nnt muke aku yang botox nih x tegang... nape aku ckp cm aku nih bapok

tp plg seday bile aku kene pelekeh lah.. aku mmg gile sedih.. tp aku tabah kan ati... aku urut ati aku.. aku pujOk ati aku.. aku mandikan ati aku.. aku kapankan ati aku.. aku tanamkan ati aku.. aku talkinkan ati aku.. bia mati dengan rase rendah diri..bia ati mati tat kale diri dihina..bia ati mati tat kale diri di keji..maka aku bangkit dan mencerlang mata memandang pada yang mengeji..pigiraaahhhh aku tak heran sama korang sume daaaaaa

14 comments:

syanis said...

hai.... slm perkenalan... change link mau ka

ticnube said...

yip.. boleh jerk.. syaniss oi.. salam kenal gak. :)

lucy said...

kejar terus cita2mu sampai ujung dunia kawan,,,

(emangnya dunia ada ujungnya??? hihihihi)

tic said...

alahiii lucy.. dunia enggak ama skali dong punya dunia.. :) tp kan ku kejar sih.

~Cinta Cukulet~ said...

nak berjaya tak semestinya kena gi obersi, malah ada yg pergi obersi tapi lingkup...selagi ada cita-cita dan azam yang tinggi kat lubang cacing pun kita boleh success..wah ayat haha..apapun kejarlah cita-citamu selagi terdaya

sweethOneY said...

olor..
skrg ni buat apa?
tic.. sayep konpius.. anda lelaki ke perempuan ha?

tic said...

cinta cukulat.. saye dah blaja kat masia... jadi nak cabar diri utk ke ngr org utk lbh berdikari...

sweethoney.. saye ini manusia.. adakah gender memainkan peranan dlm persahabatan...?

Maswani said...

salam tic..rezeki ada di mana2..Qadak n Qada juga sentiasa wujud..tugas kita berusaha,selebihnya urusan Allah..

study smart k..

>>tq sudi dtg blog saya..ada masa n sudi,dtglah lg ye..

-aTie- said...

huih xpe single is simple
double is trouble...ehehhe

tic said...

maswani.. wokay nnt kite p agih erk.. huhuhu....

atie.. hehehe trouble for a while jer kot.. sdgkan lidah lagi tergigit.. muahahaha

kuIna Jentayutiara said...

jadilah diri kamu sendiri sptmana yg kamu mahukan..


jom g obersi.. g melencung..

kak long zura said...

InsyaAllah kalau ada rezeki anda akan berjaya mencapai cita-cita utk ke luar negara

tic said...

ble tgh angin ghase cam nak stay jerk kat sane.. :(

arap cam tuh le kak long..

Kai said...

kak, kter pown tatau nk jdik aper...jom la kter jdik manusie bergune...berbakti kpde keluarge, bangse, agame n negare...huhuhu...sye da msok air neyh, bace eco pown xmasok neyh...