Followers

Wednesday, July 01, 2009

dalam persimpangan

wokayyy...bagi yang masih student...aku kompom ramai yang tau pasal mende nih...and ramai gak yang nak tau...yang tunggu2...yang ternanti2 ketibaan biasiswa dari jpa ni...masalah nye aku tak tau nak amik ke tak.. so far ...aku dah tgk dah syarat2 yang perlu aku ade...alhmdullillah...masihh blehhh lagihh....tapi ..

bab kontrak kerje nih yang aku tak pahammm nih....aku ingat nak amik yang mara tenaga pengajar muda ke ape ntah...tapi klu tak silap ade kontrak kerje gak...so korang tlg bg bantuan...bagi yang penh dpt bantuan ke..yang penah membantuan ke.. ke tuan ke.. puan ke.. sile tolong....

aku yang buntu :)

22 comments:

enyheartsdiamond said...

whoa..pnh mengalami..haha..i pick jpa..tp..lupa bc qualification..so..i x dpt interbiu..haha..loser toi!

~mek^mizahhh~ said...

amboi! apple..

wehh, jpa tak mesti terikat kerja ngn die, kalo ko dpt keje swasta, just infom jek, dorang ok~ lgpon dorang mane de job nak tawar sgt.. hehe..

tp nye! jpa tak le kawen selagi ko blaja.. huhuhu..

amek la jpa, duet masyukkkkkkk wehh!

haniey said...

amik jela scholar jpa.. dgr cite rate tinggi skarang.. mmg kaya sape jd anak2 jpa nih.. psl kontrak kerja tu, aku pon tak tahu.. so far aku pon tggu je panggilan dari jpa.. dgr cite kalo x dpt panggilan dlm ms 6 bln pas kite abes study, kite dah x terikat..but i'm not sure abt dis..

Eyna's said...

Akak pun masih dikira student...sbb blum konvo...heehhe (student tua), tapi bab2 ni tak dapek lah nak nolong...
pasal akak x tlibat dgn pinjaman jpa smua ni...akak dpt pinjaman boleh ubah dr kementrian pelajaran je...

Tp walaupun tak tau...sje je nak nyibuk komen...hehehe...jgn mare...

tic said...

ooo so jpa.. is the bestt la so far... tapi tak leh kawenn tuhh btOll ke...?>

aya harith said...

a ah. tak ley kawen..

kalo da ad plan len, sush sket la kot

huhu

==> bab doet memg beshh~

ticnube said...

omg.... aku taklehh ar/... aku nak kawenn arr... takk lehh arr... nape dlm t&c tak de lak aku bace...

~mek^mizahhh~ said...

ishh ade la...
ko kene bace kulit ke kulit...
dlm waktu scholar tak leh kawen, kalo ko p merayu ke hape boleh la, tu pon kalo rajen naek trn JPA.. hehe..

wehh, amek jpa.. aku hasut ko...
duet2.. duet2.. hahaha..

btw, aku GA ehh! sila terima kenyataan.. =P

ticnube said...

ala... tak ske arr..kawen itu penting..even skrg aku single pon....muahahah

Eyna's said...

Stakat yg akak tau...
Pinjaman boleh ubah yg akak dpt tu...khas utk cikgu cikgi yg dah terlajak umur nak blajo (dah kerja) dan yg dapat offer utk smbung blajar di bawah tajaan Bhgn Pendidikan Guru/Kem. Pelajaran M'sia je...biasanya yg futher dgn OUM(Uni.Terbuka M'sia) lah...

Dr segi jd scholarship tu...ada gak dgr cite...bg yg cemerlang biaselah...langsai...dan sesiapa yg menpati had yg diberikan just bayor sikit je...btul tak ...tak pasti...

Stakat ni takde lg memember yg start bayar.

fezaL Mohd said...

hope dpt
kos tinggi skrg.

tic said...

emmmm... aku nak la..

MISZ NaNa said...

aku mmg dapat jpa. mmg kena ikat kontrak tapi tak lama la...cuma ikut tahun pengajian je....muahahaha~ jpa best pe...duit masyuk banyak!

GRuNGe said...

Mana lagi banyak duit? Kalau MARA banyak kasi elaun, amik jer la MARA. Kalau JPA kasi banyak, amik JPA. Pasal kontrak kerja ni, mungkin takde kontrak, sebab ramai jer pemegang biasiswa yang aku kenal, tak dapat kerja dari penaja. So, choose as you like beb. Nak lagi afdal, Istikoroh la.

PutraRocker said...

apply ja woi...jnji dpt skolar..

jgn pk pnjg2 sgt..blajaq leklok..hoho

tic said...

oh yeah..btol..istikarah...;0

PutraRocker said...

search
minicooperku lari gagah berani
kt site ak..hohoho

Leeza Rule said...

erm...bestnya dapat biasiswa..yang penting belajar free tak yah nak kena bayau balik..takderla tiap2 bulan surat mintak hutang dtang..hahaha...Good Luck!!

ticnube said...

kalu result jatuh...kene lahh bayoo balik leeza oii..

~mek^mizahhh~ said...

JPA ! JPA ! JPA!

hahaha.. promote2!!

wehhhhhhhhh.. sory sgt!!!!!!! =(
sedehh thp ayam dah aku nehh..
wukwukwukk...
ko jgn mrh aku tauuuuuuuu

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

scholar jpa memang kaya huhuh. Memang btol pun nanti tak semestinya terikat kerja dengan jpa. Amek jer jpa klu dapat.:D Ouh saya scholar jpa he. Yang pasal kawen tu memang btol, kalau nak kawen jugak boleh tapi kena mintak kebenaran dari penaja.

ticnube said...

bagus... maklumat yang ko bg mmg bagus,...muahaha