Followers

Friday, December 04, 2009

syura nye pasal..

ooo ari tuh aku pg ke pusat membeli yang agak fofuler la jugokk... tyme ma aku g bayo..aku lupo plak nak amik air kesukaan aku rutbir F&N.. so terpakse lah aku q sx agih utk g wat payment

dlm aku nk bayo..de srg mamat die q blkang aku.. kawan nye dok membelek2 pewarna rambut syura...pastuh die kata..

" aku nok paka la kale goni"
kawan yang q blakang aku tuh jawab " tok soh la.. doso"

"yo tulih halal nih ,, tgk nih..."
kawan yang q blakang aku tuh jawab " koghok mu halal, yo ye tulih halal, mu tau mano?

" aku nok paka jugok..paka sx nok"
kawan yang q blakang aku tuh jawab " aku tok sey.. mu paka goni , masuk mesjid mu kene panoh petir , tau ghok?

tetibe aku rase nak ketawa...

klu aku nengok muke mamat kat blkang aku nih.. mmg la..adeii ssh nak jawab... tapi pandangan pertama x membawa maksud yang jelas... tgk..melihatkan pada butiran percakapan dorang tuh.. nampak la ..mamat tuh alim kan.. kawan die tuh klate gapo.... sampa kl jadi oghe putih..bakpo la..
nok buat beno.. buat kat klate nuh....kelih ko mok pok.. keno bedey...!!

hehe..aku klate..tp beso sini.. xpo ke..? muhahahahahaha

sampai kete..aku cite kat ma aku.. lawokkk kan. 1 sbb die klate 2 sbb aku...tutttttttttttttttt...
sampai kat traffic light.. aku nak pandang ma aku.. sx mamat tuh kat sebelah da.. so rejeki ma aku la dpt tgk mat klate alim tuh...muhahahahah

9 comments:

qila~ said...

hehe..nasib ler ade mmbe sudi tgo,kot2 dia try jgk pkai,naya je..

square dices said...

hahah...i like dis story kak...
len kli klo tjmpe mmt 2 ag ke kim slm ek...ngeh3 X)

IHSAN KHAIRIR said...

comel sungguh cakap kelantan ni ya

atie said...

salam tic....

lama tak ke blog tic ...sibuk sikit kebelakangan nie

aku said...

qila: muhahaha...agk le..
ekin: ske ke.. muahahah.. xdek nye jmpe kin...

ihsan.: klate mmg cumel...

atie: x pe sis.. dont wori..

HonEyBuNNy said...

ngeh3....pnt jgk ila nak fhm ckp kelate neh...org ckp ila fhm ckit2 tp lau bca xfhm sgt...ihihi

Decorater [MisS N] said...

...mung made in qlate ke?
ahax...cite tuh mmg klaka..aku paham dialek qlate tuh, tp tak reti kecek...lau kecek gak, kurg sabdu... ahax..

husna amira said...

kak, nnt kim salam kat mamat yg alim tue yer.. =P
hehe

aku said...

asall alim sume nak erk.. muyhahah