Followers

Saturday, January 14, 2012

sedangkan lidah lagikan tergihit

haishhh lately all my entries kinda moo-shy huh!!!

(iklan) korang sume yang bernama student dh dapat voucher 1 malaysia.??? aku?? dah habis.. satu hari borong. campor ngan adik aku punye lagi.. sakann!! bile cek2... satu barang aku pon tadak!!

back to the story:

kisah suami isteri.. kadang2 datang angin sepoi2 bahasa. maka sume nye akan menjadi manis.
ada masa ribut dan taufan datang menyapa.hiskkkk itu blom ditambah ddengan panahan petir.
jadi bermasam muka la seketika.

sedang lidah lagi kan tergeget ini kan pula suami dan isteri. lagu lame p . ramlee tuh mmg byk maksuyd mendalam. kite sebgai manusia single tak kan paham perasaan orang yang sudah berumah tangga.
tido bantal sekali. selimot sekali. sume sekali. mana mungkin manis akan bawa ke mati??? pasti akan datang tak puas hati, rasa benci. tapi itu sume hanya sementara, yang pasti akan hilang.


macam kita tunggu bulan muncul bile petang. lambat sangat nak nampak die muncol. tapi hati tahu dia akan datang.

seperti juga siang,, malam yang gelap di nanti kan pulak matahari. tahu die akan datang. tapi risau andai maut datang terlebih awal.

maka kasih dan sayang antara suami isteri itu di harap kekal. kadang2 datang nya masam, sesekali pahit tapi sedar lah pasangan yang di rahmati ALLAH, bahawa manis nya lebih banyak dari semua!!!

9 comments:

Iffah Afeefah said...

tergihit tu sngaje ke x

tieykah said...

Aku belom pakai lagi

esok baru nk g borong

HAHAHA.busy sket weh.

CekbOlat-bOlat said...

pnantian satu pnyeksaan.. huhu

EZAD AMIR said...

Pndai ko wt ayat..menarik...
Btw,npe aq x dpt pn voucher tu!!!

Juliet_iRa~" said...

kena banyak bertolak ansur sbnrnya..berkomunikasi tu penting!:)

Azlan Hasan said...

kalau lidah tergigt xpe..jangan lidah digigit..hehehe

Regards,
-Strider-

Nini D.. said...

gaduh-gaduh kecil tu melengkapkan kehidupan kita sebagai pasangan & manusia...

mana ada org yg xbergaduh kan...dobot pon bergaduh jugak dgn kak Nini ari2..muahahaha

ILA HonEyBuNNy said...

pahit manis dalam sesuatu hubungan..heheh...;)

sudah mnjadi adat kan...;)

Hans said...

hehehehe
lumrah ada pasang surut dalam perhubungan
:-)


P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html