Followers

Sunday, August 26, 2012

hidop perlu diteroskan

dah lame rase nye anak2 pcik aris x buat meeting tingkap. bile mama balik dr new zealand sume pon dok sebok2 nak balik kampong!

skang raya dah abis. so ade la mase nak gather anak2 pompuan pcik aris tak lupa mem beso. mama tersayang!!!

sumorang ade cerite sedeh kan.
hari ni mama kak long me semak cik and ca sume ade. and ceritera pon bermula. harus la ade adegan pelok2 mcm pagi raya. heeee

oh ye sy nak cite psl kwn lama sy.

ya saya kenal lame time blja kat melaka. ya blja half way, sy dgr dr teman rapat yg ya ade tumor kat otak. but then tgk ya hidop happy jerk till now. and td tetibe ya post kat twitter die yg klu ALLAH nak amik nyawa die skrg die redho. i guess penyakit die dtg balik. and myb with critical condition. i dont know.

shes married, mother of a very sweet daughter.
saya bagi nasihat bagaikan seorang ustazah. rasa nak gelak pon ada. kerna bila saya ada masalah saya pon macam orang gila.oh mungkin sekarang saya da bleh terima keadaan.saya untung mama and ayah ade.adik beradik ada. dan yang paling penting ALLAH is always by my side.

saya diuji dengan mende yang remeh! menangis bagai hari ni hari terkahir untuk lihat dunia. lawak nya.

ya di uji dengan kematian. tapi die masih tabah! kenapa saya tak sekuat dia?

saya terfikir kalau saya teros terosan begini. saya tak kan maju , dan still di takuk lama.buka la mata,buka la hati. malu itu hanya seketika. masa akan bawa semua berlalu pergi.


bukankah semua orang ada cerita sedih ~

7 comments:

Iffah Afeefah said...

ye semua ada kisah sedih

y berbeza bagaimana dia handle kisah sedih itu

n teruskan hidup

Keronnisa said...

Kak nisa...yaya sakit lg ke? Makin kritikal ke? Ya allah...kesian baby dia... :'(

ellieandcarl'sstories said...

akak xsure la kai sbb sakit lame o sakit baru. cume skang die sakit! and feel sori for her

boni kacak said...

kita memang patut contohi orang2 yang kuat dan tabah sebegitu.. mereka sabar dan tabah hadapi ujian dariNya sedangkan kita pula baru diuji dengan perkata yang remeh, dah mula hilang arah dan hilang pedoman..

hamizahms said...

yeahhh... kenape kite nak bersedih sgt kalau org lain lebih malang dr kita.. kadang2 mainan perasaan tu je yg lebih2 kan.. sabarlahh.. kita semua ada cerita sedih yg maha sedihhhh.. huwaaa.. semoga Allah mengasihi kita lebih.. Amenn...

Azee Hana said...

semoga jauhkan kesedihan..datngkan kegembiraan...kadang2,,allah menguji kita..kita kene lebih rdha dan sabar..=)

faizal said...

kesedihan, kegembiran, dan perasaan2 yg lain boleh dikawal,jadi sedih adalah normal tapi xboleh berlebih-lebihan..
As Ibnul Qayyim (may Allah have mercy on him) said, “Allah does not close one door for His slave out of Wisdom except that He opens two doors (for him) by His Mercy.”