Followers

Thursday, May 26, 2011

2.84 jerk pointer nye????

Tet tet: ( ni bunyi msg) adik aku msg. Weh dpt 2.84 r
Ohooo... 2.84 okey la tuh, last sem ko dpt 2.82 jerk kot... tapi klu compare time fes sem die.. adik aku nih agak  gempak le jugak. 3.48 weh.. hebat2.. maklum la.. die kan budak mechanical engine... so hebat la dpt pointer cenggitu.

Cube korg bayang kan le betapa halus aku jadi erk klu bdk law ker or medic  ke tnya aku, eh you cos ape..? ehem2.. aku senyum lu.pastuh ngan sore dgr x dgr.. aku ckp .. Islamic banking...pastuh korang rase respon drg cm ne..?/ haa apeee?? Haihhh klu jawab cm tuh .. aku keras kan sket sore. Bia gegendang die begoncang ... ISLAMIC BANKING le. pekak.. hee...tp dalam hati jerk le

Oohh Islamic banking. Nnt keje bank la erk. Itu ayat wajib.hahaha sume org ckp cam tuh weh... kalau aku x keje bank nanti siap korang.sape suruh doa korang tak makbul.

Jadi moral of the story kalau takat ko dr fac business management ni. Tak yah la nak koya sangat ( start kecek klate sket) HELLOo... ini bukan aku yang kate... drg tuh yang kate
Since I am from business management faculty, Aku rase panas le. Walau aku tau aku mmg bukn student tip top.. hahah saje la nak tunjuk hebat.huhu..

Tanpa budak banking ni, sape yang nak uruskan korang nye financial and deposit to der
Tanpa budak insurance ni, sape nak tolong cover korang nye losses or damages tuh der
Tanpa budak transport ni, sape yg nak settle kan transport you all de nk naik cruise and flight bagai tuh der
Tanpa budak finance, cm ne compamy yang korang keje tuh nak mantap der.

And so on le.. byk no.. malam aku nak taip.. hahah.. heyy tapi kalau di pikirkan .. ape jekr kos yang korang amik. doctor ker? Engineer ker ? cikgu ker? Nurse ker? Banker ker? Its doesn’t matter, you know why? Because all of us important in our own ways. So what if you studying at U? So what if aku skola smpi high school jekr? So what if aku x habis blja. We all are important. Tuhan tu kan adil. DIA ciptakan kite semua dgn keunikan yang tersendiri.

Dah jom tdo!!

10 comments:

oranglidi said...

sokong! xkira la kita dokter ke, engineer ke, pekebun ke, bisnesmen ke, ape ape je la. kita saling melengkapi antara satu sama lain. itu la dipanggil hidup bermasyarakat! heheheheh.

Freaky said...

walau apa pun jurusan yang diambil, study je leklok dan skor exam dengan cemerlang.

Kata Hidup Berjiran

k a k L a m p said...

orang lidi: btol2... dh mcm entry si freaky la plak..

freaky: adoiii la.. nak pandai gak.. hahah

tia @ Ini Kisah Tia said...

kita usaha macamana sekalipun , kalau takat tu je rezeki nak buat macamana . btw , doa banyak2 supaya dapat keja kat bank noh ;)

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha lepak sudahh..takpayah serabut2 ar pasal bende2 ni..ikut je flow idup..ape ade amek..ape dah buat teruskan..ye dak? heheh

ni reply utk komen kat blog sbb tak jumpe chatbox :P
-kaklamp: hahaa taktau gak..ntah2 mak pandai2 je reka cerita pasal kanser tuh hahaa..slamat datang hehehe..blog tu jarang2 update heheh

Ija AppLe :) said...

bengang kot bile respon camtu..
slalu gak kene.. last2 wat tak taw je..

Aslina said...

sebenarnye aku benci la pointer2 ni...

mansuhkan je takley? pasal pointer la susah gaban mencari keje... demand student hebak2 je...

padahal abang aku citer manager kat kilang dia tu ada spm je. tapi nak cari engineer... kemain kau nak 3 pointer lebih2... kalo dia penah merasa blaja engineering ni camno takpe gak...

da la kat tempat aku blaja tu ada 3 golongan student hebak2 ni.

1- memang semulajadi pandai -rare
2- kaki hapal nota/skema jawapan sem lepas2 -bersepah
3- kaki rasuah unit exam tukar pointer -bleh tahan ramai...

♥ nana i am ♥ said...

follow the flow :) itu laa selalu orang cakap kan.tapi as for me, dalam dunia ni, buat apa je kena ikhlas seikhlas ikhlas nya..usaha, tawakal dan DOA.insyaAllah~ dengan izin Allah kita akan senang dunia akhirat..AMIN~

k a k L a m p said...

tia: haaa drg kate keje bank penat sih...

ayie: mgkn de possible btol kot kate mak hang. t aku tnya mak aku lak.

ija: klu aku dh sentap ko.. sedey kot..

aslina: de ke yg leh bayo tukor pointer.. kuang asm le cm tuhkan..

nana: insyaALLAH... heeee thnx

Aslina said...

kat tempat aku blajo.........

segalanya mungkin. at first dorang offer beb. orang cakap masalah dalaman. ntah la. aku pun tak campo sangat politik management u aku tu. tak cukup duit...

second, sebab staff yg buat tu dah hepi, dia rasa dah ada easy money, so, dia sendiri proceed. tapi mende ni underground. budak2 nakal je la yg tau. huhuhh...

pastu staff tu kantoi, budak2 yg buat ada yg dapat warning, ada kene gantung sem. tapi yg warning tu memang tak adil la sebab kononnye sebelum ni dier budak baik. baeeekkk la sangat. puiii...

yang best tu... staff tu kene terminate dalam keadaan kaya raya. takleh dakwa. kalo buat kes, tempat aku blajo yg malu. kui kui kui...

gila ahh kan?