Followers

Friday, May 27, 2011

sampai bile nak santai ni?

cam ni la kes student zaman skang. sume nye nak santai.. nak tgu last minute baru nak gopoh gapah. baru nak gelabah. aku tak paham sunggoh la. ( beno nye ni cakap kat cermin ) <- rujuk diri sendiri maksud nye.

padahal a ku dah keras kan azam. tak nak lagi wat keje last minute. taknak sambil lewa dalam kelas. tak nak tdo time lecturer. asal kejap jerk.

hati,, bleh tak awak kental.?? kerna ape saya cakap cam tu. sbb nnt result kua . ko gak yang merana. tau x..?!!!

skang sume orang emosi x stabil. aku tatau nape. and aku dah tnya. tapi x jumpe punca. alhamdullillah otak aku still stable.. pnt weh otak berat klu sedey medey ni.. chill please korang sume

20 comments:

cik azeya said...

saye selalu berazam awal awal sem. tak nak buat keje tangguh. nak skor 4 rata. tapi last last, saye jugak yang kecewakan diri sendiri. letihlah macam ni kak lamp. -_-

k a k L a m p said...

hahaha tau x pe... sayepon naik letih..apekah ubat nye.. hai ai la badannn ai la hati

Ujang9897 said...

eh kita dlu blaja pn suka last minute gak..janji dpt result gempak..haha~ =P


p/s:: yu bc blog tentang-diana eh yg cite entry sama dgn ai tu?? dia tu officemate ai lah..kitorg mmg pergi tpt yg sama td..sbb tu entry pn sama..haha~

アヌム ちゃん said...

aa time blaja dulu nak gk buat kje awal2..tp akhirnyee sume jd last minit gk..hihi :D

k a k L a m p said...

sy skola x bp nk bijak.hahah

ohooo... opismate..ptt same... tp skang i makin kompius.. sbb i komen kat blog yana.. skang you ujang lak yg balas kan.. laki die. kann hahaha adeh la..klako la you ni yana

k a k L a m p said...

アヌム ちゃん : hahaha itu mmg x leh nak wat pe la tuh hahahah

Azlan Hasan said...

hehe..emosi x stabil tu xpe janji orak masih lg stabil..hehe..

Regards.
-Strider-

k a k L a m p said...

heee.. insyaALLAH.. org nye stable lagii hahahha

kokser kokdam said...

keje last minit xpe, asal kemas.. haha.. my style la...

k a k L a m p said...

heee.. tulisan saya x yh ckp..sendirik pon kadang2 x paham

MaMa AiNi said...

salam kenal..mungkin trend sekarang ni n dah jadi kebiasaan..buat sesuatu kerja dgn sambil lewa n santai..konon2nya cool je..he2x..

k a k L a m p said...

hahah btol2.. nampak jerk cool.. hakikat nye.. hahaha

cucu umie said...

kalau bagi ayie, ayie memang study last minute tapi b4 that dh siap bekal semua dgn nota dh bereskan..ayie kalo study last minute just refer dekat nota jer..dh xbce buku yg tbal2 tu, grenty stress..huhu

k a k L a m p said...

huii hebat erk... saye time nak nk final time tuh la struggle balik habis2 san..

Aslina said...

last minute tu laaaa idea banyak mecurah-curah ke ladang gandum...

wahahahaa...

betul weh.

try la buat awal camne pun... rasa time awal tu dah ok, cun semua... last2 sehari sebelum dateline... check balik, tu diaa aihhh... kemain banyak lagi nak tukar sana tukar sini...

kalo bende kira2 lain siap awal dah leh rileks... bende macam report/draft/design apape nih harap la nak siap awal2... jadinye last minute jugak...

k a k L a m p said...

hahHh... tau x pe... eheheh.. skang ni nak ubah pendirian gak.. tp ati nih liat..last min gak yg ttp jd pilihan...

ghost writer said...

tapi aku masih sukakan keje last minit,kerna dengan rasa kelam kabut aku dapat melihat diri aku bekerja dengan lebih berkesan...haha

MyeAqma said...

babe... same dengan lah.. aku pun bila nk bukak sem je mesti mcm ish x boleh main2.. study dr awal.. tp same je..

bila tengok result rase mcm bodoh sgt haaa.... kecewa dengan diri sndri!!!! benci lah!

kaklamp said...

ghost writer: kadng2 hasil last minute ni owsem tau

mai: cm ne result heee.. elax2..

cik azeya said...

ubatnye tidur kot. eh tak, belajar lagi. :(