Followers

Saturday, July 28, 2012

keringnya air di ampangan

no more tears!!!

pagi ni, bgn pagi dgn msg yg bertimbun and phone calls yang luar biasa.
terbalik bukan mata saya yang bangkak tapi sebaliknya
kering sudah air diampangan. takde lagi air yang dapat di salurkan

taubat, sumpah janji sume orang boleh bagi
tapi tahap kepercayaan dah berkurang
macam kita lihat di termometer
suhu panas bile demam tinggi.
suhu rendah bile demam kebah

tapi suhu pada saya tak kan tinggi lagi
pandangan juga xkan tinggi lagi
hati dah terluka

masa panjang diperlukan
tak de sape sabar
saya , dia atau kita semua

sebulan masa
cukup kah? setahun pon saggup kata nya
kalau mampu nak cepat kan lagi
mulot dengan ayat manis lagi sekali

doa dari mereke2 saya perlukan

mama and ayah cepat la pulang. 15/8 cpt la dtg

menu buka puasa hr ke 8:
ayam grg
sop sayur
sambal ikan cencaru
roti john

6 comments:

Iffah Afeefah said...

xhenti2 berteka teki lg sy ni

ellieandcarl'sstories said...

saya pon :)

Boni Kacak said...

wah... mendalam maksudnya ni... saya terfikir2 apakah maksudnya

Woofer Storm said...

lain bunyi je entry ni..cool selalu..

maaf sy tkde mood nak update entry skg ni,apapun sy nak balas juga pertanyaan awk tu.akceli kalau dah pakai dslr,tak kisah pun awk nak pakai yg mana satu,tak kira dslr beginner,semi pro,mahupun pro..suma terletak ngan diri kita nak amik skreatif mana..sy tak la pndai sngat,tapi nak ajarkan tu boleh la takat sy mampu..nak belajar basic fotografim,awk kena pandai nak samakan antara ISO,Shutter Speed dan aperture..dan nak bagus ,bila shoot guna format RAW file,so gambar leh edit lepas gambar..kalau susah juga nak main,guna A mode je.hehe senang cite^^

Woofer Storm said...

ohh.bila awk guna A mode,mean Aperture mode ,awk cuma perlu ejas ISO je,sebab shuter speed n Aperture dah jadi Automatic bila awk guna zoom tu..awak guna Mode Auto pun benda dah cantik sebenarnya.. ISO tu lebih kepada tujuan nak terang ke tidak, ISO biasanya serendah 100,namun ada sesetengah iso yang lebih rendah.. kalau bermain A mode,100/200 dah okey tuk shoot ditempat yang terang,guna iso tinggi cuma buat gambar menjadi terang sngt, tapi ditempat gelap,awk leh guna iso tinggi ye,,cuma ada satu keburukan guna iso tinggi,kalau awk guna iso tinggi mcm iso 800,1600 ataupun lebih tinggi.gmbr leh jadi noise,nampak pecah dan dah kurang sharp..sebaiknya kalau nak main potraite style,awk guna je speedlite waktu malam n bermain dgn bright yang ada kat button speedlight tu..tak fhm tanye je..selamat mlm..jrg sngt update blog skg,kalau ada benda nak tanya cek je kat fb nama woofer storm,pm insyallah sy balas..

Hidup tak selalunya indah..be cool ye..selamat mlm

ellieandcarl'sstories said...

wow.. mmg terbaik kot. cekgu sorangni. tq2.. :)